Szolgáltatásaim

EMMT - Eszközös Myofascia Mobilizációs Terápia

Manuálterápia

No, már megint egy kódnév..:-)

Ez egy olyan lágyrész (izom és kötőszövet egysége) mobilizációs protokoll, amely fájdalommentessége ellenére rendkívül hatékony. A terápia alapja az ősi kínai Gua Sha módszerből kifejlesztett IASTM (Instrument Assisted Soft Issue Mobilization) technika, ami magyarul annyit tesz, hogy a kezelést speciálisan erre a célra kifejlesztett eszközökkel, ún. fascia késekkel végzem.

A kezelés után a beszűkült mozgástartomány nagy mértékben(cm-ben mérhetően) megnő, a fájdalomérzet csökken, a mozgás szabadabb, könnyebb lesz.

Eddig minden páciensem kivétel nélkül meglepődött - természetesen pozitív irányban.
Ez a terápia forma is csak kiegészítő kezelés a megfelelő, személyre szabott mozgásterápia mellett.

Image

Szenzomotoros gerinctréning

Manuálterápia

Sokan felismerik, hogy a civilizált, gépesített életmód rossz hatással van az emberi testre.

Gondoljunk csak bele:

- Liftet használunk akár a második emeletre is
- Távirányítóval kapcsoljuk be a televíziót, pedig csak öt lépés lenne a kanapétól
- Elektromos kapunyitót használunk, nehogy ki kelljen szállni az autóból
...hogy ne is soroljam tovább.

Ugye ismerős?

Sajnos rossz hírem van... A mozgás illetve a gyógytorna tablettát még nem találtam fel, így mozgató szervrendszer tartós javulására egyetlen gyógyszer, ill. terápia létezik: a megfelelő mozgás.

A szenzomotoros gerincténing egy forradalmian új technika, mely segít a testet és az agyat újra helyesen összekapcsolni, a berögzött, rossz szokásokat (pl. az ülőmunkából adódó előrehelyezett fejtartást), helytelen mozgásmintákat leépíteni, a testet újra funkcionális, rugalmas, változatosan terhelhető, harmonikus egységgé újraalkotni.

Image

Manuálterápia

Manuálterápia
Az általam végzett Maitland manuálterápia egy anglo-ausztrál módszer, ami végtelen alapos és páciensközpontú kivizsgáláson, okozati probléma feltárásán alapszik. Csak erre a technikára jellemző fogásrendszerre épül, rendkívül hatékony, tökéletes kiegészítője a gyógytornának.
Image

Nyaki fájdalom kezelése

Manuálterápia
Civilizált életmódunk sajnos elkényelmesít bennünket. Monitort és telefont nézünk órákon át, ülve, állva, fekve...
Nos, szomorú tényt kell közölnöm: a nyakcsigolyák bizony nem erre a terhelésre lettek kitalálva.
Sajnos a bajt általában későn ismerjük fel. Először a nyaki fájdalom jelentkezik, majd ez után munka közben "beáll" az izomzat, és úgy érezzük, meg kell nyomkodnunk a görcsös helyeket.
Sajnos ilyenkor a háttérben már a nyaki meszesedés vagy a nyaki porckorongsérv tüneteit észleljük, súlyosabb esetekben már fenn is áll a nyaki porckorongsérv. A túlterhelés az ízületekre ugyanolyan veszélyes, mint egy házi barkácsgépnél a minden napos, ipari felhasználás. Mivel nem erre lett tervezve, előbb utóbb lázadni kezd. De míg a fúrót kidobjuk és veszünk helyette újat, addig a csigolyánk sajnos kicserélhetetlen. Ujjzsibbadás, nehéz váll, szédülés hátterében gyakran állnak a nyaki gerinc betegségei, nyaki porckorongsérv,  nyaki gerincsérv, protusio. A nyaki fájdalom felléphet hirtelen is, lehet izom eredetű (pl. rándulás), de a háttérben sajnos sokkal komolyabb okok is húzódhatnak. Az időben felismert degeneratív elváltozások leghatékonyabb terápiája a minél előbb elkezdett gyógytorna. Ne halogassa, mert az idő Ön ellen dolgozik. Hívjon, és jöjjön el egy ingyenes felmérésre.
Image

Vénás torna

Manuálterápia
Olyan gyakorlatok összessége, melyek segítenek főleg az alsó végtagok fájdalmas duzzanatát, a sajgó, kidudorodó visszerek okozta panaszokat enyhíteni. Nagyon fontos lehet terhesség, vagy szív-, esetleg hasműtét után, elkerülhetetlen az állandó ülőmunka esetén, pl. sofőröknek. Ha időben fordul hozzám és megtanulja ezt a tornát, megelőzheti a fásli használatot, az állandó gyógyszerszedést, csökken a trombózis, illetve az embólia kialakulási kockázata is.
Image

Kinesio tape ragasztás

Manuálterápia
A Kinezio Tape terápia a mozgásszervi problémák kezelésében az egyik leghatékonyabb módszer. Gyors, fájdalommentes, hatékony segítséget nyújt ficamok, húzódások, sportsérülések, gerinc és végtagfájdalmak kezelésekor, valamint mozgásszervi műtétek utáni rehabilitációban is. A különböző szakszerű ragasztási technikák segítségével erősítő, korrigáló vagy regeneráló hatást érhetünk el. A felhelyezett tapasz hatására a bőr és a szövetek fellazulnak, a nyirokfolyadék áramlása intenzívebbé válik, javul a vérkeringés, és a fájdalom receptorokra nehezedő nyomás is csökken.
Image

Redcord eszközzel történő terápia

Manuálterápia
A Redcord segítség a korlátok nélküli, mozgással teli aktív élethez. A Redcord eszközeivel, valamint a világszinten elismert terápiás- (Neurac módszer) és edzésmódszereivel gyorsan és hatékonyan javíthatók az izom és ízületi funkciók a központi idegrendszer fokozott aktivitásának köszönhetően. 

Előnyei:

  • kötelek által nyújtott instabilitás, melynek mértéke mindenkire adaptálható a hevederek alkalmazásával
  • zárt kinetikus láncú gyakorlatok végeztetésének lehetősége az egész testen
  • saját testsúly/részterhelés
  • több ízületre, akár az egész testre kiterjedő mozgások
  • stabilizáló izmok fokozott aktivitása a testhelyzetek és az instabil közeg következtében
  • agonisták és antagonisták egyidejű kontrakciója
  • ízületekre ható nyíróerő csökkenése
  • mozgásszabadság, 3D-ban végezhető gyakorlatok
  • precíz, kontrolált mozgások, melyek nehézsége mindenkire adaptálható

Ultrahang terápia

Manuálterápia
Hatékony, a szövetek mélyére elérő mélymasszázs terápia, ami testszöveti szinten hat, valamint az alkalmazott gyógyszereket is jóval mélyebbre juttatja a testbe, mintha csak kézzel masszíroznánk. A kezelés teljesen fájdalommentes.
Image

Gyógymasszázs

Manuálterápia
Ez egy olyan gyűjtőfogalom, amely az emberi test felületén végzett speciális fogásokat foglalja magában. A helyesen végzett kezelést minden esetben meg kell, hogy előzze egyénre szabott fizikális vizsgálat, konzultáció. A fogásokat a terupeuta végezheti kézzel, könyökkel, valamint erre a célra kifejlesztett eszközökkel is. Szeretném hangsúlyozni, hogy csak és kizárólag magasan képzett, nemzetközileg is elfogadott terapeutákhoz forduljunk, hiszen manapság ontják a lim-lom iskolákból kikerült és önjelölt tudorokat, akik rengeteget árthatnak. Gyógymasszázs Székesfehérvár és körzetében.
Image

Schroth 3D scoliosis kezelés

Manuálterápia

A Schroth 3D (dimenziós)  terápia, mint a neve is mutatja, a scoliosis- gerincferdülés- teljes korrigálását jelenti. Ez azt jelenti, hogy a gerincferdülés oldairányú görbületei mellett, a gerinc rotációs, azaz a csigolyák csavarodási torzulásait, valamint a nyílirányú- szagitális görbületeket egyidejűleg javítja, kezeli.
Ez az összetett  gyógytorna módszer különös hangsúlyt fordít az idegi visszacsatolásokra, a speciális korrekciós légzésre, valamint az asszimetrikus helyzetek gyakoroltatása és erősítése mellett a helyes - fiziológiás - tartás és mozgáskoordináció kiépítésére.
A scoliosis kezelésére nemzetközi szakirodalomban és gyakorlatban is ez az egyetlen elismert hatékony gyógytorna módszer.
A módszer alkalmazására kizárólag a nemzetközi vizsgát letett terapeuták jogosultak.

Image

Triggerpont kezelés

Manuálterápia
Mindannyian tapintottunk már fájdalmas csomókat, húrokat a testünkön, éreztük, hogy "beállt" a nyakunk egy reggelre, vagy pl. szúr a lapockánk alatt egy pont, majdnem kiszakad... Nos, ezek speciális feszülési pontok, melyeket egyedi lazító technikával, majd azt követőleg különböző nyomási eljárásokkal fel tudok oldani, a mozgást újra szabaddá, és fájdalommentessé tenni. Ez a trigger pont kezelés lényege.
Image

Flossing terápia

Manuálterápia
A Flossing terápia az egyik legrégibb rehabilitációs eljárás, lényege már a 1780-as években is ismert volt, de igazán a 2000-es években kelt újra életre. A terápiát egy speciális latex gumiszalag segítségével végzem, amely többféle méretben és vastagságban létezik. A szalag felhelyezése mindig egyénre szabott, az adott panasznak vagy problémának megfelelően. A kezelés támogatja a regenerációs folyamatot, javítja az izmok aktivitását, csökkenthető vele a gyógyulási idő. Feloldja a letapadásokat és növeli az ízületek mozgástartományát, javítja a keringést, optimalizálja a sejtek anyagcseréjét, emellett fájdalomcsillapító hatású.
Image

Hegkezelés

Manuálterápia
Testi sebeink, sérüléseink, vágásaink, horzsolásaink gyógyulnak szépen, köszönhetően öngyógyító folyamatainkanak, de sajnos hegekkel teszik ezt. A heg egy speciális szövet, sok mindenből tevődik össze.  A sérülést zárja, befedi, de sajnos nem úgy, mint az eredetileg volt...
Ez a sérülés (trauma) lehet műtéti beavatkozás - legtöbbször az - vagy akár tetoválás okozta probléma.
A heg nem csupán esztétikai gond, hanem sajnos érinti a mélyebben lévő kötőszöveteket, bőnyéket, fasciákat, lágyrészeket is. Összetapadásokat, összenövéseket hoz létre ( akár belszervieket is), melyek nagy mértékben rontják a szövetek  keringését, egymás közti elmozdulását, fájdalmat okoznak, majd pedig rontják az egészséges mozgásmintát (akár könnyed séta, akár reggeli felkelés, esetleg autóba való beülés).
A műtét is komoly trauma testünknek, csak tiszta, uralt keretek között zajlik. A császármetszést végző orvos elsősorban a gyermek egészségét nézi, ez a szakmai prioritás, ugyanakkor a műtéti heg zárása szintén nem egyszerű, sok letapadás, összenövés jöhet létre.
Az általam végzett összetett hegkezelő technika lehetővé teszi a szabadabb és fájdalommentessebb mozgást, ill.  az esztétikai javulást is.
Orsolya gyógytorna © 2024

Telefon:

 06 30 847 8437