Rólam

Fő szakterületem a gerincbáltalmak kezelése akut-, krónikus- valamint a sportsérülések (főként csípő, térd, boka) hatékony rehabilitációja. 

Hiszek a prevenció kiemelkedő fontosságában, ugyanakkor azt is vallom, hogy mozogni elkezdeni, vagy újrakezdeni sohasem késő. A szabad, fájdalommentes mozgás örömforrás, s egyben ökifejezési forma is. 
Image

Gáspár Orsolya

Diplomás gyógytornász Székesfehérváron

A gyógytorna fontossága

Civilizált életmódunk sajnos elkényelmesít bennünket. Monitort és telefont nézünk órákon át, ülve, állva, fekve. Nos, szomorú tényt kell közölnöm: a nyakcsigolyák bizony nem erre a terhelésre lettek kitalálva.
 
Sajnos a bajt általában későn ismerjük fel. Először a nyaki fájdalom jelentkezik, majd ez után munka közben "beáll" az izomzat, és úgy érezzük, meg kell nyomkodnunk a görcsös helyeket.
 
Sajnos ilyenkor a háttérben már a nyaki meszesedés vagy a nyaki porckorongsérv tüneteit észleljük, súlyosabb esetekben már fenn is áll a nyaki porckorongsérv. A túlterhelés az ízületekre ugyanolyan veszélyes, mint egy házi barkácsgépnél a minden napos, ipari felhasználás. Mivel nem erre lett tervezve, előbb utóbb lázadni kezd. De míg a fúrót kidobjuk és veszünk helyette újat, addig a csigolyánk sajnos kicserélhetetlen.
 
Ujjzsibbadás, nehéz váll, szédülés hátterében gyakran állnak a nyaki gerinc betegségei, nyaki porckorongsérv,  nyaki gerincsérv, protusio. A nyaki fájdalom felléphet hirtelen is, lehet izom eredetű (pl. rándulás), de a háttérben sajnos sokkal komolyabb okok is húzódhatnak. Az időben felismert degeneratív elváltozások leghatékonyabb terápiája a minél előbb elkezdett gyógytorna.
 
Ne halogassa, mert az idő Ön ellen dolgozik. Hívjon, és jöjjön el egy ingyenes felmérésre.

Szakmai tapasztalataim

2018-óta  : Orsolya Gyógytorna
gyógytornász, saját vállalkozás

2014-2017: Sándor Károly Labdarúgó Akadémia
gyógytornász, sportrehabilitációs szakember

2012-2012: Agárdi Gyógy- és Termálfürdő
gyógytornász, aquaterapeuta

2010-2011: Aranybárka Egyház
gyógytornász

2007-2010: Szabadúszó gyógytornász
2008-ban 2 alkalommal kínai szakmai tapasztalat
2006-2007: Corinthia Hotel Aquincum
gyógytornász, SPA menedzser

2002-2005: Péterfy Sándor utcai Kórház Erzsébet Kórháza
gyógytornász (Főként belgyógyászati, érrendszeri betegek)

1998-2002: Fővárosi Önkormányzat Nyírő Gyula Kórháza
gyógytornász, gyakorlati oktató ( Szív- és érrendszeri betegek, infarktus utáni rehabilitáció valamint neurológia- forgó rendszerben )

1995-1998: Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet
gyógytornász, gyakorlati oktató, minőségbiztosítási csoporttag ( gerincvelő sérültek rehabilitációja )
Orsolya gyógytorna © 2024

Telefon:

 06 30 847 8437